Menorca, segle XX

De la monarquia a la república

Editorial Moll, Palma, 1976

Aquest llibre presenta la vida política menorquina del primer terç del segle XX per concretar-se sobretot en el moment transcendental del pas de la monarquia a la república.

Estudia primer l’evolució econòmica de 1900 a 1930 com a factor determinant de les forces socials en presència, i tot seguit descriu en detall l’evolució de les principals forces polítiques: monàrquics, republicans, socialistes i sindicalistes.

La segona part del llibre és un estudi minuciós de la preparació i els resultats de les eleccions municipals del 12 d’abril de 1931 i de les de diputats del 29 de juny de 1931 i de les del 4 d’octubre del mateix any. L’interès de l’obra queda completat en els apèndixs, on es dóna el detall dels resultats de les eleccions a tots els districtes de les Illes Balears.

En paraules del prologuista professor Isidre Molas, es tracta d’una obra ben elaborada, objectiva, i al mateix temps feta amb la voluntat de trobar el sentit del nostre present i de situar en la perspectiva del temps el nostre esforç de construir un futur.


A %d bloguers els agrada això: