Rosa Cullell

by

Després de molts mesos de bloqueig, ahir tarda el Parlament de Catalunya va nomenar Rosa Cullell Directora General de la Corporació Catalana dels Mitjans Audiovisuals (CCMA). La decisió em satisfà perquè la conec, hi tinc bona amistat i crec que és una dona intel·ligent i capaç de dur a terme una bona gestió.

Actual directora del Gran Teatre del Liceu, durant dos anys, Cullell i jo hem format part de la Junta Directiva d’Ópera XXI, associació que ella presideix actualment després de substituir en el càrrec a Miguel Múñiz, que és alhora director del Teatre Real.

Per aquesta misèria de la política, CIU havia bloquejat fins ara el nomenament de Cullell perquè la considerava propera al PSC. Aquesta por no deixa de ser cínica quan durant anys CIU va tenir al front de la corporació homes com Joan Granados o Jordi Vilajoana, ambdós amb carnet de CIU i destacats militants de Convergència Democràtica de Catalunya.

El que resulta, però, divertit, és observar la causa del desbloqueig. En efecte, fa uns dies, l’actual president de la CCMA, es va dirigir en empara al president del Parlament de Catalunya davant “la impossibilitat d’exercir les competències que li encomana la llei” per designar el director general de l’ens. Això implicava que, de no resoldre’s favorablement la designació, l’únic camí que podia adoptar la cambra catalana era de modificar la llei.

I què hagués succeït si aquesta llei es modificava? Doncs que els membres del tripartit l’haurien fet al seu gust i aleshores els de CIU encara haurien estat en més desavantatge. Per això han cedit i han acabat donant el consentiment perquè Rosa Cullell sigui la nova directora general.

A ningú no se’l pot jutjar abans que actuï. Però estic convençut que estem davant d’una excel·lent professional que actuarà com sempre ho ha fet en els llocs dels quals n’ha estat responsable de la CCMA.

Enhorabona!


A %d bloguers els agrada això: