Opinions i tendències

by

Més enllà del que puguin pensar els espanyols sobre la política i els polítics, les opinions expressades en el sondeig de l’Institut Noxa publicat ahir per La Vanguardia es registren en un context marcat per un visible empitjorament de la percepció que tenen els ciutadans sobre la situació de l’economia espanyola. Concretament, les opinions positives sobre la conjuntura econòmica han caigut gairebé nou punts des de juliol passat. I, paral·lelament, les opinions negatives han crescut en més de sis punts. D’aquesta manera, mentre una mica més del 39% dels consultats fa un judici positiu de la situació, un 34,1% emet un judici negatiu.

Equilibri, doncs, encara favorable a la bondat de la situació, però amb un augment preocupant de les opinions negatives.

Ja sé que això es tracta només d’opinions i de percepcions particulars, però no deixa de ser significatiu que una part considerable dels opinants pensin que la situació empitjora. I jo crec que és veritat, encara que estem lluny encara de la “recessió” de què parlava Zaplana en un discurs en clau electoral i partidista, com és ja costum en ell.

Els mesos que manquen per a les eleccions seran importants de cara a la decisió que finalment prendrà cada ciutadà davant les urnes. Hi haurà –és cert- d’altres qüestions que seran també decisives i, a més, hi haurà força confusió perquè els dos grans partits actuaran (de fet ja hi actuen) estrictament en clau partidista. I també els nacionalistes perifèrics, que continuaran la seva particular batalla per fer-se un lloc més gran en aquest món.


A %d bloguers els agrada això: