Mariano Rajoy

by

Vaig escoltar les declaracions que ahir va fer a Eivissa Mariano Rajoy. Citaré de memòria però va dir més o menys això: “No he venido a criticar a nadie, pues creo que cada uno hace lo que puede, pero sí creo necesario que se de una absoluta transparencia informativa respecto de lo que ha ocurrido”.

Sí, senyor! Aquest és el Mariano Rajoy que jo coneixia temps endarrera, l’home que en un despatx de Madrid, encenent un havà, em comentava –era a finals dels anys vuitantes- que amb la substitució de Fraga, el partit popular havia de transformar-se en una força moderada que fos capaç de prendre l’alternativa al socialisme de Felipe González, aleshores ja molt tocat pels escàndols de corrupció i de lluita bruta contra el terrorisme, i ocupar tot l’espai de centre.

Per què, doncs, no ha actuat així aquest home que jo considero honest, intel·ligent i molt ben preparat per governar el país? Per què no s’ha espolsat de damunt el llastre pesat d’Aznar? Per què ell ha capitanejat un tipus d’oposició que ha fet que molta gent de centre, no socialista, s’hagi allunyat de la proposta popular i, o bé ha decidit votar l’esquerra o, simplement –potser la majoria-, ha cregut que havia de restar a casa a l’espera que la dreta espanyola aconseguís ésser allò que (per cert) mai encara no ha estat?

Escolant-lo parlar ahir per la ràdio em va fer la impressió que amb aquest to de veu (per què sempre ha de parlar declamant?), que amb aquesta actitud responsable i positiva, guanyaria molts més vots que no pas incitant a la rebel·lió, o bé assegurant que Espanya s’enfonsa, que Navarra deixarà de ser Navarra i d’altres bestieses per l’estil que, ni són creïbles ni duen enlloc.

De veritat que m’agradaria que es produís un canvi en l’actitud del líder popular, perquè Espanya necessita líders sòlids i positius per al país, líders que no aixequin una barrera infranquejable entre ells i els seus adversaris polítics. Entre altres coses, perquè hi ha moltes decisions polítiques que -si de veritat volem progressar- les hem de prendre junts. I Mariano Rajoy té tots els atributs per ser aquest líder de la dreta que, si més no fins avui, sembla que s’hagi negat a ser.


A %d bloguers els agrada això: