No tots ho veiem tot bé

by

Després de les eleccions muncipals de 2003, vaig fer saber en privat al qui era aleshores secretari general del PSM la meva sorpresa pels tripijocs que havia dut a terme el seu partit, que, havent tret un sol diputat al parlament, havia aconseguit de situar, no només un substitut d’aquest en el Consell de Menorca –que era el previst sense forçar la normativa-, sinó dos. Ara, després de veure el que ha succeït a les eleccions de 2007, veig que fa quatre anys es van quedar curts. La repartidora ha estat més generosa encara.

Aquest cop no ha calgut acudir als tripijocs, però valga’m Déu com han sabut treure suc a la legalitat municipal i autonòmica. De seguida m’he d’afanyar a dir que tot el que s’ha fet és legal i fins i tot legítim. Una altra cosa, però, és que ho trobem d’allò més bé algunes de les persones que hem seguit una mica de prop la trajectòria d’aquest partit polític.

Em sembla que també ho veu com jo –i potser fins i tot d’una manera força més sentida (tal vegada perquè la seva decepció és més gran)- un amic que ahir, per correu electrònic, em va enviar el següent missatge. Deia:

Benvolgut amic,
Molt sovint entro al teu blog per llegir les teves opinions i avui t’escric per compartir amb tu la meva profunda desil·lusió. On ha anat el republicanisme? On és la voluntat de servei dels polítics? L’increment de càrrecs de confiança en el Consell és un insult -i molt gros- a tots els qui defensem una vida pública més transparent, marcada per constants contrapoders, àgil, coordinada, eficaç i participativa alhora. Quan a més a més un veu que, malgrat la crítica del PP, també arriben a votar a favor, no hi ha cap més pensament de dir que el que impera avui són les màfies i clienteles, d’un color i d’un altre, però grups clientelars en definitiva que davant l’increment de canongies s’estimen més esperar el seu torn (repartiment de poder en futures eleccions) a ser honestos. Però açò fa molt mal a tot el sistema democràtic!!!

Em sembla, Josep Maria, que estem ben tot sols i que només sobre una gran desfeta -que per altra banda ja saps també el que comporta de sacrifi- la cosa no es redreçarà.

Confiem que el meu amic i jo estiguem en un error, que segur que ens esmenarà aviat, i segur que amb arguments de primer ordre, la nostra amiga (i sempre admirada) consellera d’economia i medi ambient de l’honorable Consell de Menorca.


A %d bloguers els agrada això: