Un nou recurs per complicar les coses

by

Els qui seguiu els meus comentaris ja sabeu què penso de la politització de la justícia i dels recurs del PP contra el magistrat del TC, senyor Pérez Tremps. Comprendreu, doncs, que aquest altra recurs que ara ha anunciat el Govern de la Generalitat per recusar el magistrat Rodríguez Zapata, al meu entendre no millora les coses, ans incideix negativament en la mateixa qüestió. En aquest cas, la qüestió és encara més ridícula, perquè el Govern, que ha demanat la revisió de la resolució del tribunal en el cas de Pérez Tremps, diu ara que, si el tribunal rectifica, la Generalitat deixarà de presentar aquest altre recurs.

És obvi que si Pérez Tremps va ser recusat per haver emès un dictamen que afectava a les competències de la Generalitat, també Rodríguez Zapata hauria de ser recusat per haver fet el mateix, però no es tracta d’això, es tracta que tots sembla que hàgim perdut la fe en la justícia, i el més greu és que potser tenim raons més que sobrades per haver-la perdut.

Mals vents bufen per a l’estat de dret, que és la garantia última i la raó de ser de la democràcia, tal com l’entenem des de Montesquieu. De fet, hem entrat en una dinàmica perversa i crec que serà molt difícil sortir-ne. I això no és tan sols una llàstima, és un problema molt greu per a la convivència en comú en un clima de tolerància i de llibertat.


%d bloggers like this: