La victoria pírrica de Romano Prodi

by

La victòria de Prodi al Senat italià ha estat una victòria pírrica, i de poc li servirà si no aconsegueix aviat –dins aquesta legislatura- aprovar el canvi de llei electoral, de manera que, per aconseguir un escó, s’hagi d’obtenir un percentatge mínim de vots, la qual cosa evitaria l’enorme dispersió ideològica (o potser hauríem de dir partidista) que domina a la política italiana.

De fet, Prodi no sap ja d’on li venen els problemes, perquè, com observava La Vanguardia, si fa una setmana el problema del president era l’abstenció de dos senadors comunistes dissidents, contraris a la missió italiana a l’Afganistan, a l’hora de la votació de confiança el perill es desplaçava des dels escons de l’esquerra pura i dura als de la democràcia cristiana, ja que alguns membres d’aquesta ideologia amenaçaven de no donar suport a Prodi si no retirava la llei de parelles de fet.

El magma de l’esquerra italiana es troba massa dividit. Són massa les diferències que s’observen entre la llarga sèrie de partits, de partidets i de senadors en solitari que componen l’Alta Cambra.

L’ombra de Berlusconi continua essent, doncs, allargada al si de les institucions legislatives de l’estat italià.


%d bloggers like this: