Sobre els intersticis

by

Llegeixo a Només cinc línies aquest aforisme:

“És en els intersticis on resideix la bellesa.
Sense bellesa, no hi pot haver felicitat.
Per tot hi ha intersticis.”

I aquest aforisme em recorda aquella màxima tan elemental i sovint oblidada de Santa Teresa : “Dios está entre los pucheros”. Ambdues no diuen el mateix, és cert, però apunten sens dubte a una mateixa cosa, per a mi la més sublim: l’Absolut. Perquè Déu, la Felicitat i la Bellesa han de ser necessàriament termes unívocs, sempre que visquem oberts a la realitat del misteri.

Aleshores m’adono del meu error, perquè busco endebades on mai no el podré trobar, perquè l’Absolut no viu enllà dels mars, en una terra ignota i estranya, ans és molt més a prop, segons això. Vés a saber si no l’hauríem de cercar –“noli foras ire, in te redi”, escriu Sant Agustí- a l’interior de casa.


%d bloggers like this: