Legislar sobre fets històrics

by

Fa molts mesos vaig dedicar una de les meves lletres de batalla a un debat que reiteradament s’està plantejant en el parlament francès, sobre si aquest pot o no legislar per a fixar la “veritat” dels fets històrics. Si no ho recordo malament, jo aquell cop em referia a l’holocaust del poble jueu durant l’època nazi (la “Shoah”), sobre el qual, una llei francesa fixa què va significar, de manera que un investigador o historiador podria ser condemnat si arribés a conclusions que fossin contràries a la “veritat” declarada a la llei.

Avui, en un bloc anònim que m’he trobat, hi ha un comentari curt sobre aquesta matèria, que incideix, però, sobre el projecte de llei de la “memòria històrica” que tracta el parlament i al qual també jo em referia ahir de passada. Us el recomano vivament.

Anuncis

%d bloggers like this: