Reunir-se amb Batasuna no és delicte

by

El més interessant de la resolució del Tribunal Suprem que hem conegut fa un parell de dies no és avalar els contactes del Govern amb Batasuna, ni menys encara haver dit que en això no s’hi amaga cap tipus delictiu. El que realment importa d’aquesta resolució és que retorna la política als polítics, a les institucions, i no avala la politització del poder judicial a qui el partit de l’oposició vol convertir en una tercera cambra, a manca de poder aconseguir el que vol per les vies ordinàries. Això és el més important.

A sant de què ha de ser delicte reunir-se amb algú per parlar de la pacificació del País Basc? Podrà ser més o menys convenient, podrà ser fins i tot moral o immoral, com assegura el PP, però el que no serà és delicte i, per tant, ens trobem davant d’una acció que respon a una manera de fer política. Serà correcta o no ho serà, tindrà resultats positius o negatius, que no ho sabem encara, i d’aquests resultats el govern n’haurà de passar comptes a les properes eleccions, però ningú no pot negar el dret d’un govern a cercar solucions a un problema i, encara menys, es pot qüestionar el diàleg amb un grup de persones que, per il·legal que sigui l’organització a la qual pertanyen, individualment considerades tenen els drets i deures inherents a la ciutadania.

Per tant, les coses clares: als tribunals el que és dels tribunals, i a la política allò que realment correspon a la política.

Anuncis

%d bloggers like this: