Els vídeos

by

El diàleg –si és que ha existit algun cop- s’ha suprimit de manera sembla que definitiva, si més no pel que resta de legislatura. PP i PSOE parlen llenguatges diferents, fins i tot sembla que parlin llengües diverses. A més, tenen òptiques també diferents: allò que veu l’un, l’altre no ho veu; allò que l’ un percep, l’altre no ho pot percebre.

Digui el que digui un dels dos partits, l’altre no ho sent ni, menys encara, ho escolta, ans segueix amb la tàctica del banya-riquer: l’únic que importa és fer forat, per veure si el vaixell enemic s’enfonsa.

I ara anem de vídeos: el PP en fa un que ens mostra una Espanya gairebé en rebel·lió permanent, com si fóssim a un país que viu en guerra. El problema és que no té gaire manya per muntar-lo i resulta que algunes de les imatges violents són de l’època en què governaven ells. Un èxit, doncs, el missatge! I tot seguit arriba la resposta del costat del PSOE, que treu imatges d’Azanar parlant dels diàlegs que vol mantenir amb el “Movimiento Vasco de Liberación” Quasi res! Això si que eren finors de llenguatge: Movimiento Vasco de Liberación”! L’eufemisme més eufemístic d’ETA!

Però als ciutadans que no som adeptes ni als uns ni als altres perquè sí, sinó que volem que es resolguin els problemes del país amb diàleg i amb sensatesa, aquests vídeos ens lleneguen. O el que és encara pitjor: ens molesten, ens dolen, ens fan avergonyir, perquè l’únic que evidencien és la incapacitat absoluta dels polítics per parlar serenament, per cercar el bé comú, que és l’única cosa que realment hauria de preocupar-los.


A %d bloguers els agrada això: