Invitació a la desobediència

by

Escolto per la ràdio que el bisbe de Granada crida a la desobediència civil en allò que fa a l’assignatura alternativa a la religió i em costa de creure el que sento. Però és cert i ho lamento. De fet m’espanta que alguns prelats no hagin entès encara la supremacia del poder civil en el marc d’una societat aconfessional com l’espanyola. I en una societat aconfessional el testimoni de la fe no pot sinó oferir-se com una experiència religiosa personal, com una invitació a creure, però mai com la imposició d’una veritat a la qual tothom s’hagi de sotmetre.

L’Església, com una gran part de les religions que hi ha hagut en el món, ha sucumbit fàcilment a dues temptacions: la ideologia de la veritat absoluta i la ideologia del poder al servei de la veritat absoluta. Tanmateix, la pròpia Església ha reconegut aquest error i, com escriu José Antonio Marina, ha comprovat les perverses conseqüències que aquest error comportava.

Confio que els ciutadans de Granada tindran una mica més de seny que el pastor que guia aquella comunitat de creients i no es plegaran a una invitació tan forassenyada.

Anuncis

%d bloggers like this: