La teoria de Rodríguez Zapatero

by

Rodríguez Zapatero no amaga que la solució per la qual s’ha optat a Catalunya no és la seva preferida. Ell creu que, tant a l’Estat com a les Comunitats autònomes, ha de governar l’opció més votada i, en aquest cas, a Catalunya aquesta opció era CiU.

De fet, ara recordo molt bé que, abans de les eleccions del 14 de març de 2004 (fins i tot quan la majoria creia que guanyaria el PP), el líder socialista va dir que no acceptaria governar si no treia un vot més que Rajoy. En realitat, doncs, la posició actual és coherent amb la d’aleshores, i ningú no s’ha d’estranyar que la mantingui.

Una cosa ben diferent és que hagi acceptat la decisió presa pel PSC de governar amb ERC i IC-V. Com a mínim, s’haurà de reconèixer que el partit dels socialistes és autònom i no actua al dictat de Madrid. La contrapartida és que Rodríguez Zapatero no té per què sentir-se solidari amb la política dels socialistes catalans, si aquesta perjudica l’opció de govern a l’Estat.

En aquest sentit, doncs, Montilla haurà de resoldre els problemes que sorgeixin per ell mateix. No podrà cercar àrnica a la Moncloa. De tota manera, com que no hi ha teoria sense excepció, se li podria demanar a Rodríguez Zapatero per què no la va esgrimir quan Pérez Touriño i tots els altres impediren al PP de governar Galícia.

Anuncis

%d bloggers like this: