Les afirmacions de Barrena

by

El dirigent de Batasuna Fernando Barrena va afirmar despús-ahir que no té dades que li permetin afirmar, com ja s’està especulant en la majoria dels mitjans de comunicació, que el robatori d’armes a França hagi estat una acció d’ETA. I va dir també que “les regles de joc de les quals parlen Zapatero o Rubalcaba no són en absolut les de l’esquerra abertzale”. “Aquest país només necessita una gran regla del joc i és democràcia perquè la voluntat de la ciutadania basca pugui ser expressada i escrupolosament respectada per Madrid i per París”, va afegir.

Pel que fa a la primera afirmació, doncs bé, és clar que no sabrem que el robatori el va fer ETA mentre la banda no ho confessi o la policia ho pugui demostrar, però tots els indicis apunten en aquesta direcció.

El problema greu no és aquest, el problema radica en la segona de les afirmacions, ja que, si la llegiu bé, veureu que l’única regla de joc que demana és la de l’autodeterminació. I aquesta l’exigeix front a Espanya i França, perquè en ambdós costats de la frontera tenim el País Basc. I això, avui per avui -í en molt de temps- és absolutament impossible.

Espanya, amb la constitució a la mà, no es pot permetre d’altres consultes que les que s’hi ajustin, i evidentment no hi cap la que permeti als bascs sols decidir sobre el seu futur polític fora del marc constitucional.

I pel que fa a França, us asseguro que l’estat francès ni tan sols pot prendre’s en consideració aquest deliri.


%d bloggers like this: