Matas o el símbol que la cosa pot canviar en el PP

by

Europa Press donava divendres passat la següent notícia:

El presidente del Govern, Jaume Matas, reiteró ayer que el objetivo prioritario de la reunión que mantendrá la semana próxima en Palma con el presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, será la firma de un convenio que garantice la llegada de inversiones en Investigación y Desarrollo (I+ D) a Baleares. Tras indicar que aún no le ha sido confirmado el día de la reunión, que previsiblemente será el próximo martes, en coincidencia con la fecha en que tendrá lugar el segundo despacho estival entre Rey y Zapatero.

Matas serà un dels primers presidents del PP (o almenys així m’ho sembla) que farà cama de conill a la línia dura i d’extrema dreta que ha agafat el partit conservador des de la segona legislatura d’Aznar fins avui. Demà faré una conferència a l’Escola per a Ensenyants, organitzada pel Moviment de Renovació Pedagògica (Institut de Ferreries, 11 del matí) on penso parlar d’una certa crisi del concepte d’Espanya, i de com ha estat l’actitud de Jaume Matas la qui m’ha donat la pista d’aquesta visió optimista que tinc del canvi de coses al nostre país.

Primer ha estat el PSOE el qui, empès per les circumstàncies (minoria majoritària, necessitat de pacte amb partits d’esquerra nacionalista, tripartit a Catalunya, etc. etc.) sembla que estigui acceptant un canvi del model polític. I o molt m’equivoco o penso que seran els presidents autonòmics del PP els qui, en veure que aquest canvi augmenta les seves possibilitats de govern, aviat s’hi afegiran. I estic gairebé convençut que Jaume Matas serà el primer dins la dreta en encapçalar aquest moviment que, si es dóna, per força ha de provocar una crisi que afectarà als Rajoy, Zaplana, Acebes y Compañía.


%d bloggers like this: