Diversitat de parers sobre el Líban

by

Ja veig que parlar del Líban i de l’acció militar d’Israel contra Hezbollah no deixa a ningú indiferent, i a més, provoca posicions fortament enfrontades. Tanmateix diré alguna cosa més. Ahir, per indicació del meu fill, em vaig passar el capvespre llegint el blog d’un pensador franco-libanès que no em deixà indiferent. Avui em limitaré a traduir-vos una part del comentari que publicà el passat dia 17.

“Jo vull recordar que, contràriament a aquests esquerrans de saló que contemplen sempre Israel com el dolent pel fet que és la potència militar de la regió, jo no tinc gran cosa a perdre en aquesta guerra, tret de la meva família, els meus amics, els meus col·legues, el meu apartament, el meu treball i el meu cotxe (…) Jo no defenc pas Israel: Israel no té necessitat de mi. En canvi, jo no vull un Líban on Hezbollah pugui glorificar-se encara més de les seves “gestes” militars per assegurar el seu domini sobre els altres partits i transformar el Líban que nosaltres estimem en un Iran bis. Perquè… qui mou els fils darrera Hezbollah? Qui el forneix d’armes? Qui li ha ensenyat la dialèctica del Gran i del Petit Satan? Si vosaltres voleu que el Líban esdevingui Barbulàndia *, serà sense el meu ajut. Jo sóc contrari a aquesta guerra. Aquesta em fa por pels meus pròxims (…) Però jo prefereixo la lògica israeliana a la de Hezbollah, perquè cal que escollim entre les dues. I si us he de dir la veritat, jo no vaig ni a favor dels uns ni dels altres, jo estic a favor d’un Líban com el de sempre, sense por als déus, sense vel obligatori per a les dones, sense l’ideal mòrbid de matar els israelians i els americans, amb relacions normalitzades amb els seus veïns. Que els qui em recriminen la “manca de sensibilitat”, surtin del seu niu protegit i vagin a servir d’escuts humans a Hezbollah. Jo no tinc cap mena de pietat per aquesta gent. Sembla que l’antisionisme sigui el darrer lloc al que pugui agafar-se una certa esquerra desficiosa de combats. Que sigui ella la qui prengui les armes, com durant els anys 30, contra el feixisme. Però el 2006, el feixisme és Hezbollah.”

____________

*Òbviament es refereix a Hassan Nasrallah, el líder de Hezbollah


A %d bloguers els agrada això: