Els diàlegs amb ETA, novament

by

Digui el que digui ETA, els populars sempre els creuran més que no pas al Govern espanyol, perquè l’enemic, segons sembla, és aquest darrer i no els terroristes de la banda. Entrem així en una mena de món a l’inrevés en el qual als botxins se’ls dóna més crèdit que als companys parlamentaris i que als qui legítimament governen el país.

Com n’és de difícil acceptar que l’adversari pugui tenir raó, o que pugui aconseguir allò que pensàvem aconseguir nosaltres! Res de col·laborar, el que importa és posar pals a les rodes, perquè el qui actuï s’entrebanqui i es trenqui el cap.

Primer afirmaren que l’actuació del govern era il·legal i ara fa uns dies, el PP basc ha presentat una denúncia davant del Tribunal Superior de Justícia del País Basc contra la reunió que fa una mica més d’una setmana tingueren a Sant Sebastià Patxi López i Rodolfo Ares, del PSE, amb Arnaldo Otegi, Rufi Etxebarria i Olatz Doñabeitia, en representació de Batasuna.

Segons el PP, aquesta reunió podria implicar que els socialistes bascos haguessin comès el delicte de desobediència tipificat a l’article 410 del Codi penal i d’altres delictes més.

Bé, fa de mal dir, i un no és expert en matèria penal, per tant val més que guardi silenci. Tanmateix el sentit comú sembla que demani un altre tipus d’actuació per part del conservadors. Com deia una editorial de La Vanguardia del passat dia 11 de juny,

“si realmente se quiere lograr el fin definitivo de la violencia, lo prudente es dar un voto de confianza al Gobierno para que gestione el proceso lo mejor que pueda y con la máxima discreción. Todos los partidos, incluyendo el PP, deberían trabajar en la misma dirección.

Es cierto que nunca puede haber un acuerdo político de un Gobierno democrático con una banda terrorista, y la voluntad política expresada por el presidente Zapatero es que no lo haya. Pero, al propio tiempo, habría sido una irresponsabilidad haber iniciado el proceso sin haberlo tanteado antes.”


A %d bloguers els agrada això: