La perillosa decisió de López Obrador

by

No hi ha pitjor arma política que la demagògia, i aquesta s’agreuja encara més si es recolza sobre la mentida.

Ahir us parlava de Mèxic i de les recents eleccions que han donat la victòria al candidat del PAN, Felipe Calderón, per un estret marge, i acabava opinant que la denuncia que ha fet de frau el candidat esquerrà del PRD, López Obrador, era un ganivet de dos talls. Si té raó (com va succeir a Ucraïna fa dos anys) es convertirà en un heroi, si ha estat un demagog i un falsari, no mereixerà sinó el menyspreu de tots.

Jo no sóc ningú per a dirimir la qüestió, però temo molt que el candidat d’esquerres no hagi sabut acceptar la derrota, entre altres coses perquè l’Institut Federal Electoral (IFE) és un institut seriós segons totes les informacions, i a més, cap dels observadors internacionals han avalat l’existència d’un frau electoral.

D’altra banda, l’actitud de López Obrador fa l’efecte de ser una sortida cap endavant, d’aquelles que no es miren en res. Dir de Vicente Fox que “es un traidor” i definir com “pura faramalla” les felicitacions que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, el president nord-americà, George Bush, el primer ministre canadenc, Stephen Harper, i el president colombià, Álvaro Uribe, transmeteren a Felipe Calderón com a guanyador de les eleccions, no sembla que avali cap actuació sensata.

Haurem, però, d’esperar la resolució del Tribunal Electoral Federal (TFE) per a pronunciar-nos de manera definitiva, però, com ja apuntava ahir, si la decisió de López Calderón no té fonament, el mal que haurà fet a l’esquerra mexicana i a la democràcia penso que serà terrible.


A %d bloguers els agrada això: