El suïcidi de Gazi Kanaan

by

Fa uns mesos vaig intentar definir quina era la situació del Líban com a conseqüència de l’assassinat de l’excap de govern libanès Rafiq Hariri i de la retirada de Síria, així com també vaig exposar les incògnites que implicava la posició (sempre prosiriana) d’Hezbollah.

Per aquells dies, l’ONU va decidir d’obrir una investigació per aclarir tots aquests punts i, sobretot, les circumstàncies que vorejaven l’assassinat d‘Hariri. Doncs bé, uns dies abans que l’ONU reveli el seu informe sobre aquest magnicidi, el ministre sirià de l’Interior, Gazi Kanaan, s’ha volat el cervell amb un tret de pistola dins el seu despatx, o així ho ha fet saber el govern de Síria en un lacònic comentari.

Curiosament, cap dirigent polític de Beirut ha volgut comentar aquest suïcidi.

En una darrera declaració pública, Kanaan havia deplorat ser objecte de calúmnies per part del canal de televisió libanesa NTV i desmentí haver rebut deu milions de dòlars d’Hariri per a les eleccions celebrades l’any 2000 (recordem que, en aquells temps, Hariri era un fidel aliat de Síria).

Ningú no s’atreveix a pronunciar-se clarament, però tothom espera amb delit el resultat de la investigació de l’ONU. Serà definitiu per a saber què ha passat realment?


A %d bloguers els agrada això: