La força de Schröder

by

A mesura que passen els dies Angela Merkel sembla desinflar-se i Gerard Schröder dóna la impressió que està creixent. De fet, el missatge “d’injustícia social” que esgrimeix l’actual canceller respecte de la política que preconitzen els seus rivals de la CDU està calant entre els 80 milions d’alemanys que decidiran aviat qui els continua governant.

Schröder, que ha demostrat que és un polític combatiu, després d’explorar algunes mesures del programa de l’oposició –sanitat, fiscalitat, jubilacions, etc.-, ha aconseguit que augmentés entre l’electorat una certa por respecte a una futura política molt liberal de la dreta.

Tot i que les enquestes el donaven pràcticament per amortitzat, el cert és que un 20 per cent de l’electorat es mostra encara indecís i això pot fer canviar el signe de les prospeccions fetes fins ara. En unes declaracions al Süddeutsche Zeitung, Schröder ha dit que el seu objectiu era fer del Partit Social Demòcrata la formació més forta. “Jo vull continuar el meu treball en la mateixa coalició que tenim avui” (amb els Verds) –ha dit també- per a continuar modernitzat el país i fer d’aquest una potència econòmica en el món.

El cert és que, si bé tots els indicis encara donen per suposada una victòria conservadora, els marges es van estrenyent i el resultat continua enlaire.


A %d bloguers els agrada això: