El rei Fahd és mort

by

El rei Fahd de l’Aràbia Saudita, el qui l’any 1986 s’havia autoproclamat “Guardià de les dues santes mesquites”, és a dir de La Meca i de Medina, ha mort el passat dia 1 d’agost. Doncs bé, en aquest país on els drets humans de les dones no són habitualment respectats i on trobem alguns dels principals focus d’expansió del terrorisme internacional (encara que, en aquest cas, els nord-americans mirin cap a un altre lloc per mor dels interessos econòmics -petrolífers- que tenen a la península aràbica), el succeirà ara un germanastre seu, el príncep hereu Abdallah Ben Abdel Aziz Al-Saoud, de 82 anys. Visca la gerontocràcia!

Aquest home que ha ostentat el poder durant més de vint anys, va néixer l’any 1921 i fou un dels 45 fills del fundador de l’Aràbia saudita, Abdel Aziz Ibn Saoud. D’aquest fills, 25 encara viuen. La família reial saudita compte entorn de 24.000 membres, dels quals, 200 prínceps exerceixen una influència política considerable. Fahd fou designat príncep hereu l’any 1975 un cop va accedir al tron el rei Khaled, després de l’assassinat del rei Faisal. I no cal dir que se’l considera un dels homes més rics del món. ¿Podia ser d’altra manera?


A %d bloguers els agrada això: