Mahmoud Abbas juga fort a Gaza

by

No cal recordar a ningú les dificultats que comporta la retirada dels israelians de Gaza. Sharon ha decidit tirar-ho endavant tot i les dificultats que estan provocant, no només els colons que han d’abandonar les seves cases, sinó també els homes dels partits més radicals que, dret o tort, recolzen la seva política.

Les reunions que tingueren lloc el passat diumenge entre el ministre de Defensa, Shauol Mofaz i el ministre palestí de l’Interior, Nasr Youssef, centrades en la retirada acabaren sense acord. “Fou una trobada negativa”, ha subratllat el primer ministre palestí Mahmoud Abbas, segons el qual “Mofaz digué a Youssef que les respostes potser li serien dades després d’una propera reunió del gabinet israelià”.

El dirigent palestí ha anunciat aleshores que s’instal·laria a Gaza on restaria fins a l’acabament de la retirada israeliana, que ell preveu per a meitats d’agost. “Jo restaré a Gaza per a restar allí mentre perdurin els desacords i en seguiré tots els detalls”, ha declarat Mahmoud Abbas a la radio palestina. “Jo tindré contactes amb tots els grups palestins”, ha afegit.

Abbas no sols dubte dels israelians, sinó també (i potser fins i tot els tem més) dels grups radicals islàmics, com Hamas i d’altres que proclamen contínuament la Jhijad. D’ací que intenti fer pressió per tal de resoldre aquest conflicte interminable que, tanmateix, des de la mort de Yaser Arafat, deixa entreveure alguna esperança.


%d bloggers like this: