“Heu arribat tard!”

by

Parlava ahir de la realitat virtual on sembla que s’hagin instal·lat els polítics espanyols. Doncs bé. D’això en tenim un clar i sagnant exemple en el cas del funeral pels obrers morts a Guadalajara.

Mentre a Rodríguez Zapatero no se li ocorria altra cosa que recordar que feia molt de temps que a Espanya no vèiem dimitir un polític en assumpció de les seves responsabilitats (es referia a la consellera de mediambient de Castilla-La Mancha, Rosario Arévalo), Rajoy criticava Zapatero per no haver visitat Guadalajara després de l‘incendi, alhora que menyspreava les mesures aprovades ahir en el Consell de Ministres.

Però mentre l’un i l’altre es bastonejaven verbalment, a Guadalajara, en el funeral pels morts –al qual assistí el govern regional en ple (la consellera dimissionària inclosa, i “amb el front ben alt”, com diuen les cròniques)-, la policia barrava el pas als companys de les víctimes que, vestits amb el mono de treball i durant el seu torn de guàrdia, es desplaçaren fins l’església on monsenyor Sánchez celebrava la cerimònia fúnebre. “Heu arribat tard”, al·legà la policia com a tot argument.

És clar que, no per això, els polítics es lliuraren dels crits de protesta. Però l’argument emprat per la policia –aquest “Heu arribat tard”-, mereixeria ser esculpit a l’enfront del palau que, a Toledo, allotja el govern autonòmic. Perquè sou vosaltres –els polítics- els qui vàreu arribar tard a l’incendi. Sou vosaltres els qui, amb la vostra incapacitat de fer les coses, permetéreu que el foc es cobrés un bon grapat de vides humanes!


A %d bloguers els agrada això: