El llatí com a paradoxa

by

He observat que Benet XVI ha restaurat la utilització del llatí com a llengua vehicular entre ell i els clergues. En llatí va dirigir-se als cardenals en l’homilia que seguí a la seva elecció papal, i en llatí s’ha dirigit als clergues de Roma per comunicar-los la decisió d’iniciar el procés de beatificació de Joan Pau II, seguint així els desigs expressats per milers i milers de cristians devots del desaparegut papa.

Em sembla fantàstica la recuperació de la que havia estat l’única llengua de l’Església fins al Concili Vaticà II. A més, amb aquesta decisió papal, el més provable és que es doni una paradoxa força divertida: Que els vells progressistes l’entenguem, mentre que els joves carques, dels discursos del papa, n’entenguin (i mai més ben dit) de la missa la meitat.


A %d bloguers els agrada això: