Rajoy tensa la corda un cop més

by

Davant la mort dels militars espanyols succeïda al Líban hem de reconèixer que el més miserable és el fet de l’assassinat, que sembla que l’han produït els components de la franquícia d’Al Qaeda en aquella zona, però el que el segueix això amb miserabilitat són les declaracions de Rajoy que, en un moment de dolor col·lectiu, posa llenya al foc i assegura que el president del govern ha enganyat els espanyols dient que els nostres militars no són en una zona de guerra declarada, quan en realitat hi són.

Se’m fa difícil d’entendre una posició com aquesta que no persegueix sinó l’atac directe al govern per fer-se un lloc a la vida política. Els militars espanyols, com a components dels cascs blaus de l’ONU, actuen en una zona on, en principi, no hi ha combats, encara que ningú no amaga -ni penso que ha amagat mai- que el Líban és avui (com tantes vegades) un lloc explosiu on qualsevol atac es pot produir.

De fet, els militars espanyols no han mort en un acte de guerra, sinó víctima d’un atemptat pel qual els terroristes han utilitzat un cotxe bomba –ni més ni menys del que tants cops ha succeït a Espanya-. A sant de què, doncs, aquesta posició tan partidista i tan poc objectiva? És que tot val en la política per aconseguir el poder?

Tanmateix jo confio que els espanyols s’adonin que no tot val i deixin cadascú al lloc que li correspon. Perquè una cosa és criticar el govern demanant-li que en les accions militars a l’estranger els combois tinguin el màxim possible de protecció (que sembla que no tenien en aquest cas), i l’altra és desqualificar-lo dient que hem entrat directament en una guerra sense dir-ho clarament.

I que ho digui, això, el representant d’un partit que, sense cap necessitat, va donar suport a Bush i a Blair per envair l’Iraq i entrar en una guerra que no tenia la benedicció de l’ONU, em sembla miserable.


%d bloggers like this: