Un comentari a corre-cuita

by

Em costa fer un comentari sobre les eleccions d’avui (ahir per al lector) perquè l’escric quan són gairebé la una de la matinada i no conec encara quins seran els resultats definitius. La nit ha estat llarga i ha evolucionat de manera sorprenent. Després d’una enquesta a peu d’urna d’ECO-CONSULTING molt favorable a l’esquerra, hem vist com la dreta guanyava posicions fins a col·locar-se a primera línia (estic parlant de les Balears i, especialment, de Menorca), per anar retrocedint al final. Dels 32 diputats que treia Matas cap a les 11, sembla que es queda amb 28, als quals hem de sumar el de Formentera, addició que no li dóna, però, la majoria absoluta.

A més, el PP (que és el gran guanyador en vots) és molt probable que perdi el Consell de Formentera, el d’Eivissa, el de Menorca i el de Mallorca, encara que aquest darrer queda obert al pacte amb UM. Un cop més, doncs, serà aquest partit minoritari presidit per Maria Antònia Munar que serà decisiu per saber qui governarà la Comunitat Autònoma, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma.

De tota manera, sembla que l’abstenció és la campiona d’aquestes eleccions que, entre altres coses, hauran vist com el PSOE baixava a Maó i cedia un escó a una candidatura (Ciutadans de Menorca) de la qual es desconeix quin programa té (tret de la defensa a ultrança del castellà), i com a Ciutadella, un nou partit personalista (UDCM) en substituïa un altre (PMQ), més personalista encara.

Bagur (PSOE) ho tindrà una mica més difícil que abans a Maó, tot i que mantindrà una còmoda aliança amb el PSM. Brondo (PP) també governarà còmodament Ciutadella, però el seu possible aliat per a fer la majoria absoluta no serà tan acomodatici com el que ha tingut a la passada legislatura.

De tota manera, penso que tots haurien de reflexionar una mica en veure que a una gran part de ciutadans els importa un borrall qui governi les seves institucions polítiques.


%d bloggers like this: