Els atacs contra Rodríguez Zapatero

by

El dirigent de la il·legalitzada Batasuna Joseba Alvarez va dir el passat dimecres que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha decidit donar una “puntada de peu al procés [de pau]”, fet que, al seu entendre, condueix a una “situació especialment greu”. Álvarez, acompanyat per la dirigent de la seva formació Marije Fullaondo, va oferir una roda de premsa a Sant Sebastià en la qual es va referir a la decisió del Tribunal Suprem sobre la il·legalització del partit ASB (decisió ja adoptada). Va opinar que els últims esdeveniments relacionats per exemple amb l’anul·lació de candidatures evidencien que l’executiu “diu no a l’avanç en la resolució del conflicte”, situació que, en la seva opinió, només pot mantenir amb el “suport inestimable” del PNB.

Aquestes afirmacions tan dures contra el president del govern (i de passada contra Imaz) contrasten, com podeu veure, amb les del líder de l’oposició i del PP, Mariano Rajoy, que a la sessió de control del govern, el passat dimecres, també va tornar a acusar José Luis Rodríguez Zapatero d’oferir una “mentida al conjunt dels espanyols “ en intentar convènce’ls que Batasuna no es presenta als comicis del 27 de maig. Va afirmar això abans d’afegir que “si ell [el president] creu que Batasuna ha de presentar-se, que tingui la gallardia, el coratge i la valentia de defensar les seves posicions”, i va agregar que l’organització il·legalitzada serà present als comicis del 27 de maig perquè “ho ha decidit” el president del Govern “i això és una reculada de moltíssims anys en la lluita contra el terrorisme”. Finalment acabà fent la típica “machada del español rancio” que ell és amb aquesta afirmació rotunda: “Amb mi una organització terrorista mai no es presentarà a les eleccions”.

És evident que les dues afirmacions –la de Joseba Álvarez i la de Mariano Rajoy- no poden ser veritats alhora. Si l’una ho és, l’altra ha de ser falsa, tot i que el més probable és que ho siguin les dues, perquè en aquests moments d’enfrontament dialèctic i electoral, ni l’un ni l’altre –ni Álvarez ni Rajoy- persegueixen la veritat, ans l’únic que pretenen –i ho pretenen per damunt de tot- és destrossar l’adversari.

És probable que un cop hagin aconseguit destrossar la figura de Rodríguez Zapatero tots els ajuntament d’Espanya funcionaran a la perfecció.


%d bloggers like this: