Com contempla Londres Royal i Sarkozy?

by

Què vol França: una mare o un pare com a president? Aquesta és la pregunta que es fa el Financial Times (Londres), segons el qual, el discurs de Ségolène Royal és “maternal i tranquil·litzador”. En un spot de campanya, es presentava com a “dona i mare de quatre fills”. Ben al contrari, Nicolas Sarkozy, que juga el paper de “dur” i qualifica els delinqüents dels barris marginals de racailles (“xusma”), és més tradicional i més “macho”. Els seus seguidors avancen que “la mamà és una mica feble i no sap de què parla”. Els de Royal, en canvi, suggereixen que “el papà fa una mica de por i ataca massa ràpidament”. Aleshores Sarkozy malda per tranquil·litzar els francesos, per demostrar-los que “ell no és tan terrible, malgrat tot”, això sempre segons el diari britànic. De la seva banda, Royal ha denunciat “tot allò que la dreta té de brutalitat, de violència i fins de guerra civil (en referència als barris perifèrics). Per a Sarkozy, “el risc no és de canviar, sinó de negar-se a canviar”. I dit això, el Financial Times conclou: resta saber si els electors li faran confiança per fer possible aquest canvi.


A %d bloguers els agrada això: