La nova estratègia de Ségolène Royal

by

La ruptura espectacular d’Eric Besson –exresponsable d’economia del Partit Socialista Francès- amb aquest partit i, especialment, amb Ségolène Royal ha esdevingut un nou entrebanc en la carrera d’aquesta vers la presidència de França. En un llibre entrevista – Qui connaît Madame Royal?, – Besson diu coses molt dures contra la candidata. Entre d’altres aquestes: “Penso, en consciència, que Ségolène Royal no ha de convertir-se en presidenta de la República. No ho desitjo per al meu país i ho temo per als meus fills (…) Ens trobem en un pendent molt perillós per a França si guanya (…) Només la seva pròpia glòria la motiva.”

Tot i que no hem de fer massa cas de les declaracions en calent després d’una ruptura, el cert és que Ségolène Royal continua anant sempre uns punts per darrera de Sarkozy a les enquestes.

Fa unes setmanes, va protagonitzar un més aparatós que real apropament als dits “elefants” del socialisme francès. Els seus antics opositors, Strauss Kahn i Fabius van fer-li costat. Fins i tot Lionel Jospin va dir que recolzava la candidata socialista, però sembla que la cosa hagi servit de poc perquè, fa dos dies, en una entrevista sostinguda davant les càmares de la televisió, concretament a France 2, Ségolène Royal, no sols va desmarcar-se dels vells dirigents, ans ho féu també del seu partit, el PSF. “L’elecció presidencial és per naturalesa una relació directa entre una persona i el poble francès, no és l’elecció d’un partit polític”, afirmà, i afegí que, cas de ser elegida, mantindrà també aquesta distància amb el partit. Val a dir, però, que, per diferenciar-se de Bayrou, va reconèixer que, malgrat tot, tenia un gran partit darrera.

És evident que cadascú segueix l’estratègia que més creu que li convé en aquestes coses. On verra!


A %d bloguers els agrada això: