La perversió del diàleg

by

Mentre la manifestació de Madrid i també la de Bilbao estan en marxa, penso en com hem pervertit entre tots el diàleg i com estem duent la política a extrems impensables en una societat que es presumeix moderna i avançada.

Ibarretxe convoca una manifestació i proposa un lema sense consultar-ho a ningú. Els socialistes, molestos, diuen que hi aniran si no hi va Batasuna. Aquesta, que no té altre objectiu que de desestabilitzar el PNV , decideix anar-hi perquè el PSOE es negui a seguir Ibarretxe. Aquest s’adona que no pot anar només amb Batasuna i decideix modificar –també sense consultar-ho- el lema, que inclou ara l’abandó de la violència. El PSOE diu que hi anirà i Batasuna calla fins al darrer moment. A l’hora d’escriure aquest comentari no sé què acabarà fent.

A Madrid, tots decideixen fer la manifestació contra ETA i el PP s’hi oposa dient que no basta dir “Por la paz y contra el terrorismo”. Exigeix que es faci un crit directe a la llibertat amenaçada. Doncs bé, els manifestants afegeixen el mot “llibertat” al lema i aleshores el PP fa públic un manifest demanant que la manifestació es desconvoqui per partidista. Algú ho entén, això?

I mentrestant, ningú no es recorda ja dels dos joves equatorians que moriren a l’atemptat que ha donat peu a les manifestacions. És com si tots haguéssim optat per viure en la follia.


%d bloggers like this: