El reclutament

by

La Vanguardia del passat dissabte duia un article d’Andy Robinson, corresponsal a Nova York, on s’explicaven els problemes amb què es troba actualment el reclutament voluntari per a l’exèrcit nord-americà. L’informe deia que s’havia acabat satisfactòriament i que s’havien acomplert les expectatives. Si l’any 2005 s’havien trobat amb un dèficit de sis mil soldats, el 2006 s’havien assolit els objectius de reclutar fins a 80.000 soldats.

El problema és que, per aconseguir aquesta xifra, s’han hagut de rebaixar els nivells de selectivitat. L’edat mínima s’ha elevat fins a 42 anys i s’han relaxat les normes respecte a la capacitat intel·lectual per als càlculs matemàtics i el coneixement de l’anglès (això darrer ha permès de captar “hispanos”). Així mateix s’ha relaxat el número dels dits “moral waivers” (excepcions morals), d’ací que el perdó dels delictes menors que haguessin comès s’ha elevat de 7.640 a l’any, el 2001, a 11.000 el 2005 (i una xifra semblant el 2006).

Donar la vida per la pàtria té, doncs, el seu rerefons.

Anuncis

%d bloggers like this: