Persecució política?

by

Quan, dia sí, dia també, escoltem la queixa contra el govern de l’Estat dels dirigents de Batasuna perquè aquest no paralitza l’acció judicial contra membres de la seva organització per delictes comesos contra les persones o contra la seguretat de tots, els demòcrates –i en això coincidim les dretes i les esquerres- els recordem que, en un sistema democràtic, l’acció judicial és independent i no pot sofrir cap immissió de l’executiu. Ho exigeix el principi de separació de poders, que és la base i el fonament del sistema democràtic.

Quin sentit té, doncs, que a Palma de Mallorca, un grup de fidels al president Matas i al PP es manifestin darrera una pancarta que diu “PSOE: PERSECUCIÓ POLÍTICA”?

Realment creuen els manifestants que és el PSOE la mà que mou el jutge que coneix del cas “Voramar” i ha decidit processar un grup de persones addictes al partit que governa les Balears? No s’adonen que, en insinuar això, acusen de prevaricador el jutge que instrueix el sumari?

Primerament, Matas assegura que estem davant d’un nou 11-M perquè amb els processaments d’alts càrrecs es vol canviar el sentit de la votació dels ciutadans de les Illes i, uns dies més tard, empeny i apadrina una manifestació al seu favor acusant el PSOE de manipular la justícia en contra seu. Alguna cosa important falla en el nostre sistema, perquè aquest tipus de manifestacions no tenen cap sentit.

Que Batasuna actuï contra la democràcia ho comprenc, perquè d’una gent que recolza l’extorsió i l’assassinat per aconseguir els seus fins polítics es pot esperar tot, però que el partit que governa les Balears i ha governat Espanya actuï com ho està fet em sembla tan increïble com lamentable.


%d bloggers like this: