Bona notícia a Palestina

by

M’he despertat a Barcelona i, en obrir La Vanguardia, em trobo amb una notícia d’aquelles que et fan sortir al carrer amb cara de joia. No és que l’oasi català s’hagi restaurat després d’uns dies de pèrdua absoluta dels papers (que si DVD, que si “follat’t la dreta” etc. etc.), no, res d’això. La notícia no ens afecta directament, però sí que ajudarà a aconseguir la pau. Em refereixo a l’acord entre Hamas i Al-Fatah d’acabar amb els enfrontaments violents entre militants d’ambdós grups palestins i que recentment han fet elevar el temor d’una guerra civil a Palestina.

Així, almenys, ho va anunciar un membre de Hamas que va participar en la reunió, que va concloure amb l’acord. En la cita, segons diu La Vanguardia, també es va acordar l’establiment d’una oficina de coordinació entre els dos grups, a fi d’impedir que es repeteixin els violents incidents ocorreguts a Cisjordània i Gaza fa tres setmanes i que es van cobrar les vides de més d’una dotzena de palestins, entre seguidors de Hamas i de l’opositor AL-Fatah. Un portaveu d’Al-Fatah va afirmar que les dues parts estaven d’acord que el diàleg ha de ser l’única via per a resoldre les disputes entre les faccions.


%d bloggers like this: