El problema no és tan simple, senyora Pastor

by

Mentre em vestia, vaig escoltar ahir una entrevista radiofònica que el conductor de les notícies de RNE feia a l’exministra de sanitat del PP, Ana Pastor, sobre el problema de la immigració. He de reconèixer que digué coses sensates, però en digué una d’important que es sembla terriblement demagògica. Afirmà que el problema dels “cayucos” no es resoldrà amb un gran desplegament de vaixells militars per l’Atlàntic, sinó negociant amb els governs, perquè el que hem d’aconseguir és que tots els teòrics immigrants vinguin a Espanya amb avió, entre altres coses perquè un bitllet d’avió de Mauritània a Espanya costa menys del que paguen per una plaça en un d’aquests “cayucos” de la mort.

Si el radioescolta no era mínimament capaç de reaccionar, és molt probable que pensés que la senyora Pastor tenia raó. “A sant de què han de venir en “cayuco” els immigrants si poden venir còmodament i més econòmicament en avió?” Però la qüestió no estava ben plantejada, perquè, “com poden venir en avió si no tenen passaport?” Sense passaport no sortiran de Mauritària ni tampoc del Senegal, i cas que surtin d’aquests estats, seran immediatament retornats en arribar a qualsevol aeroport espanyol.

Els immigrants no venen amb passaport, ni tan sols amb un document d’identitat. Venen només amb ganes d’arribar a un món millor, i en el major dels casos sense que les autoritats espanyoles puguin saber la seva nacionalitat d’origen.

El problema, doncs, no és tan simple com el pinta la senyora Pastor.


%d bloggers like this: