Ruiz Gallardón i el matrimoni entre homosexuals

by

Jo comprenc que se’ls faci difícil als dirigents del PP mantenir la seva oposició a la llei que estén la possibilitat de contreure matrimoni als homosexuals entre ells i haver de coexistir, no sols amb homosexuals dins les seves files que fan ús d’aquest dret, sinó amb un alcalde –i de Madrid!- que no fa objecció de consciència i actua com a oficiant en un d’aquests matrimonis.

Certament que ha de ser dur veure com tens l’enemic a casa! Com també ho ha de ser tenir dins les pròpies files un coordinador de “gais i lesbianes” que, a més, decideix casar-se amb la seva parella, i ho fa a so de platerets i en presència del batlle de Madrid, senyor Ruiz Gallardón. Això deu ser com quan a un se li ensorra el sòl sobre el que està dret i veu que, inevitablement, es precipitarà a l’abisme.

De tota manera, més que discutir si Ruiz Galardón hauria o no d’haver oficiat el matrimoni –oficiar-lo és una cosa que li correspon i, per tant, indiscutible des del punt de vista jurídic-, l’anàlisi que correspon fer aquí hauria més aviat de cercar la raó última que ha mogut el batlle a actuar com a actuat. Jo no crec que ho hagi fet perquè és aquesta una funció que correspon al batlle (de fet, normalment delega aquesta funció), ni tampoc crec que ho hagi fet només per a satisfer el desig d’un amic. Ruiz Gallardón és intel·ligent i sap molt bé quin terreny trepitja. I coneixia perfectament que la seva actuació tindria conseqüències, i que enutjaria els dirigents populars, tan bel·ligerants en contra de la llei que estén el dret de contreure matrimoni als homosexuals entre ells.

Jo penso, doncs, que ho ha fet precisament per això: per a demostrar als actuals líders del PP que dins el partit hi ha també d’altres sensibilitats; gent que no necessàriament s’ha de moure dins els paràmetres d’una dreta plegada sobre ella mateixa i que és incapaç d’acceptar realitats que, si bé no t’han d’agradar forçosament, les has de comprendre i fer que no siguin causa de discriminació.


A %d bloguers els agrada això: