Les mesures-força de Romano Prodi

by

Les cinc primeres mesures que vol prendre Romano Prodi sembla que són les següents:

Unió Europea: En política estrangera, Prodi espera que Itàlia jugui un rol “més actiu” en el si de la Unió, ja sigui definint una política comuna en el camp de l’energia, adoptant una actitud concertada respecte de Hamas i de l’Iran o bé reprenent les discussions sobre la Constitució europea.

Economia: En aquest camp Prodi vol aplicar el seu programa el més aviat possible: disminució de cinc punts en un any les càrregues de les empreses. Prima de 200 euros mensuals per infant fins a tres anys.

Fiscalitat: Lluita severa contra el frau que ell xifra en 200.000 milions d’euros. Restabliment dels impostos de successions i de donacions per a patrimonis molt importants (“de molts milions d’euros”). Prodi pensa així augmentar els impostos sobre les plusvàlues d’accions i d’obligacions del 12,5 % à 19 ou 20 %.

Corrupció: Prodi considera com a “una prioritat” la reglamentació dels conflictes d’interès, però assegura que no farà una llei “per a castigar Berlusconi”.

Immigració: Prodi abolirà la dita llei “Fini/Bossi” i la reemplaçarà per normes que afavoreixin la concessió de la ciutadania italiana als immigrats. Les competències de l’Interior en matèria de control dels fluxos migratoris seran transferits a les “autoritats locals i regionals”.


A %d bloguers els agrada això: