És que ningú del PP pot fer-hi res?

by

Un ciutadà que s’ha destacat en la defensa de l’acció política que du a terme l’ICM que, diguin el que vulguin els seus dirigents, va més enllà de la reivindicació d’una determinada grafia d’un topònim i apunta directament contra la jugular de la llengua catalana i de la política lingüística de les Administracions Públiques de les Illes Balears, ha publicat una carta al director del diari Menorca que és reveladora del que aquesta gent pensa realment.

L’home diu que va assistir “estupefacto a la política de terruño e incendiaria que se practica por algunos en Menorca.” Amb aquests mots apocalíptics es referia a l’actuació del director general d’agricultura del Consell que, en parlar en un acte de la fira “Alimentària”, ho havia fet en menorquí, és a dir, en la nostra llengua que és, no sols la pròpia de les Illes Balears (això ho diu ben clar l’Estatut) sinó que és també cooficial a la nostra comunitat i és la que ha d’utilitzar ordinàriament l’Administració, d’acord amb el que estableix la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears, una llei –no ho oblideu- que aprovà el parlament en una etapa de majoria absoluta del PP, presidit aleshores per Gabriel Cañellas.

“Sam Gomila (que així es diu el director general) debería saber que toda la isla es castellanoparlante, cosa que no pasa con los catalanoparlantes” –escriu l’irat ciutadà. És a dir, que, segons ell, no sols l’Administració ha de fer cas omís de la norma legal, sinó que els menorquins, quan parlem en públic, no tenim dret a fer-ho en la nostra llengua i, sigui per educació o ves a saber per què, sempre ho hem de fer en castellà.

Galdosa manera d’entendre la llibertat i el respecte als altres, la d’aquest personatge! I em demano: És que no hi haurà ningú dins el PP –no ho sé, penso amb persones com en Guillem Camps, en Pepe Seguí, en J.S. Gornés, en Joan Huguet, en Cristòfol Huguet, en Llorenç Brondo, en Francesc Tutzó Rucosa…- és que no hi haurà ningú dins el PP que pugui fer alguna cosa per a parar aquesta absurda i perillosa campanya?


%d bloggers like this: