El Real Madrid

by

Fa uns dies, el Financial Times (Londres) duia un article ben curiós. Sota el títol “El Real Madrid, una marca que no és com les altres” parlava dels afers econòmics d’aquest club. Començava dient això: “L’any 2005, el Real Madrid ha pres al Manchester United el títol de més gran club de futbol del món pel que fa a ingressos. Això no obstant, en els seus seguidors no hi trobem el somriure.”

En aquest sorprenent article podem trobar declaracions com aquesta de Carlos Martínez de Albornoz, director general del Real Madrid: “Nosaltres –diu- ens hem organitzat com una empresa, i actuem com si fóssim uns proveïdors de materials.”

També ens assabentem que el club ha arribat a vendre, en un sol dia, 8.000 camisetes amb l’efígie de Beckham a un preu que oscil·la entre els 62 i els 78 euros per peça, i que en una tournée de disset dies per l’Àsia, es va embutxacar 8 milions d’euros.

Els ingressos (tot comprenent-hi les vendes d’entrades i els drets de televisió) s’elevaren a 275 milions d’euros, l’any 2005, xifres aquestes que fan feredat i demostren que Florentino Pérez és (com d’altra banda sabíem), un “crack” de les finances.

La llàstima –acaba dient Leslie Crawford en aquest diari anglès- és que aquest superclub dels negocis no hagi guanyat cap títol en els dos darrers anys. Aleshores vaig entendre què voldia dir l’articulista amb això que “en els seus seguidors no hi trobem el somriure”.


A %d bloguers els agrada això: