Imatges de barbàrie

by

News of the world ha difós un film a través del qual hem pogut comprovar com militars britànics colpejaven salvatgement joves iraquians sense defensa, en un episodi més d’aquesta guerra que, mentida sobre mentida, va construir George Bush amb l’ajut inestimable de Tony Blair i el suport (tan absurd com ridícul) de José María Aznar.

Fins ara eren els nord-americans els qui havien propiciat les pellisses i els tractaments degradants als presos, però ara, si es confirmen aquestes imatges, seran també els soldats britànics els torturadors.

Torturar és l’acció més vil de l’home, l’acció que més el degrada i el situa en el lloc més baix. És fer mal pel gust de fer-ne, és gaudir degradant l’altre pel gust morbós i envilit de destruir-lo fent-lo sofrir sense possibilitats de defensa.

I per si això fos poc, val a dir que no sols hi ha en aquest video imatges vils de tortura, hi ha fins i tot tracte degradant –si és que això es pot dir d’aquesta manera- al cos ja mort un iraquià.

Pot creure algú que d’aquesta manera s’afavoria la transformació democràtica de l’Iraq? Quanta mentida i quanta hipocresia hem hagut de suportar en aquesta bruta, trista i injustificable guerra!


A %d bloguers els agrada això: