Governar és escollir

by

Parlava no fa gaires dies del programa polític de Bush i de les seves idees-força per als propers temps. Aquestes ara es concreten en el pressupost que es prepara per a l’any fiscal que va d’octubre 2006 a setembre 2007.

“L’essencial dels crèdits suplementaris –ha dit un portaveu de la Casa Blanca- es dedicarà a la guerra contra el terrorisme”, i això implica retalls forts en els programes socials. No podia ser d’altra manera. Sense anar més lluny us diré que les despeses relatives a educació i vivenda es redueixen un 28 i un 30 per cent. També la sanitat es redueix en aquest darrer percentatge.

Per contra, els parlamentaris nord-americans hauran de votar l’augment del 8 per cent dels crèdits per a la seguretat interior, i del 7 per cent en allò que fa referència al manteniment del Pentàgon.

El pressupost de la defensa assolirà el nivell sense precedents de 430.000 milions de dòlars, xifra que és un 50 per cent superior a la de 2001 (quan Bush assolí el poder). I això sense tenir en compte les despeses de guerra de l’Irak i de l’Afganistan, per a subvenir les quals Bush ha demanat 120.000 milions de dòlars.

De coherència no n’hi falta, a Mr George Bush!


A %d bloguers els agrada això: