Merkel

by

Fa uns dies vaig tenir l’oportunitat de dinar amb el cònsol d’Alemanya a Barcelona, el senyor Marco Acquaticci, convidat pel meu amic Matias Rotters, que és cònsol honorari d’aquest mateix país a Menorca.

Vam parlar de moltes coses. Ell, de fet, s’interessava pels problemes dels seus compatriotes que s’han instal·lat a la nostra illa i per les relacions econòmiques i socials que els afecten.

En un moment donat vam tenir ocasió d’explicar-li la bona impressió que ens havia causat la nova cancellera, Angela Merkel la qual, d’ençà que ha pres possessió del seu càrrec, ha anat acumulant èxits polítics. He de dir que les seves manifestacions al Fòrum Econòmic Mundial de Davos em van semblar impecables, sobretot quan afirmà quins eren, per a ella, dos valors dels més bàsics a tenir en compte: El primer, la llibertat (la caiguda del mur de Berlín, va dir, era “una cosa que jo no esperava”). El segon, la idea que “allò que defensem no pot ser només per a nosaltres, sinó per a tota la humanitat.”

En uns moments on el que sembla dominar en aquest món és l’egoisme (i en dir això no em situo només en el camp polític), penso que escoltar aquestes paraules és, com a mínim, refrescant.


A %d bloguers els agrada això: