No a la tortura

by

Marc Roche publicava a l’edició de Le Monde de dissabte passat una notícia de gran importància: La Cambra dels Lords, a Londres, ha declarat que “la tortura no és acceptable. Cap societat no la tolera, però vet-aquí que els comportaments no es mostren conformes amb aquesta paraules de condemna”.

Amb aquest argument definitiu, la cambra alta britànica ha anul·lat un judici en el qual s’ha demostrat que les declaracions del possible criminal s’havien aconseguit sota coerció de les forces de policia.

Es tracta, en efecte, d’una decisió capital. Els Lords han rebutjat, doncs, la creença tàcita que la tortura pot ser tolerada en certes circumstàncies. De fet, amb aquesta declaració, les autoritats hauran de deixar de defensar allò que és indefensable, d’acord amb els drets humans. Així ho creu Amnistia Internacional i així ho hem de creure també tots els demòcrates.


%d bloggers like this: