Caos i tòpics

by

Una escriptora de Maó publicava el passat diumenge un article curt en el diari Menorca on, sense amagar poc ni gens allò que creu, justifica el no francès a la Constitució europea perquè amb aquest no es barra el pas al futur ingrés de Turquia. El text, sintàcticament caòtic, conté tots els ingredients de la tòpica a l’ús i no té pèrdua. I a més, conté un atac directe als Estats Units, actitud sembla que indispensable per a proclamar-se d’esquerres amb patent. Diu:

Estic contenta amb el “no” francès, sí, perquè al contrari del que poden pensar molts de la pèrdua de mercat, de l’Europa unida, etc. etc., hi ha algú més, Constantinoble ja no existeix, ara és Istambul, l’Imperi Otomà, i aquest sí que fa por, la història potser és l’únic objecte de la raó humana que ens condemna a repetir-la si l’oblidem. Els EUA, que són molts vius, ja tenen por d’una Europa unida i forta i com si fa res ens imposen Turquia, per què? perquè ells tenen el problema de Chinatown, per exemple, i per dir algú, Turquia és un país del tercer món amb una corrupció tan gran comparable o incomparable quasi amb cap altre país, llevat de les fronteres del con sud, com per exemple Colòmbia, allà també prefereixen matar persones, tacar-se les mans de sang abans que tornar els diners o donar llocs dignes de treball a les persones. Però no oblidem que Europa està entre dos països que són diferents i això és el que volen els EUA per si algú fallés.


%d bloggers like this: