Fer cama de conill

by

Què pot dir un profà davant l’actitud que van prendre els enemics de Rajoy quan van fer cama de conill [“fer cama de conill” equival a tornar enrere, a retirar-se] i no donaren suport a Jiménez Losantos davant el tribunal que el jutjava?

El locutor estrella de la Cope, dels bisbes, de l’insult sistemàtic i de l’extrema dreta espanyola, havia citat Esperanza Aguirre, Ángel Acebes i Eduardo Zaplana perquè testimoniessin contra el seu company de partit (i enemic), Alberto Ruiz-Gallardón y, si bé no es van posar absolutament del costat del batlle de Madrid, no van confirmar, però, les mentideres tesis del profeta del mal, de l’España se rompe, d’el nuncio es un masón, etc. etc., quan afirmava que l’edil madrileny havia volgut “obviar” la investigació dels atemptats de l’11-M.

No és que em sembli malament que els esmentats personatges, principals exponents durant quatre anys de la falsa “teoria de la conspiració” (amb elconsentiment de Rajoy), ara desmentissin Jiménez Losantos, o no li fessin costat, amb la qual cosa l’han deixat amb el cul a l’aire, però no deixa de ser un episodi més en aquest espectacle vergonyós a què ens ha convidat el PP.

De tota manera, potser això acabarà per anul·lar-los i els deixarà fora de joc (Déu ho faci!), en aquesta maniobra de sapa a què sotmeten al líder del seu partit. I això és bo per a tothom. Sobretot per al PP.

I ara deixeu-me fer una profecia: també els bisbes (com aquests polítics de la dreta-dreta) acabaran abandonant Jiménez Losantos. Però com ho han acostumat a fer durant dos mil anys, ho faran discretament i vaticanament, sense condemnar-lo i sense reconèixer que ha estat un personatge nefast per a la convivència entre els espanyols. Especialistes de tirar terra damunt el fems, intentaran transformar lentament, diplomàticament, el que ha estat –i és encara- un femer en un jardí, però sense acceptar que també ells eren responsables de la pudor que, durant molts anys, ha fet la seva finca privada.


A %d bloguers els agrada això: