Francisco José Alcaráz, o el bufó del nacionalisme espanyol més ranci

by

Com és possible que fem (vaja!, que alguns facin) un heroi d’aquest personatge mediocre, vulgar, extremista i fatxenda que és Francisco José Alcaraz? A la recambra d’aquest personatge no hi ha, en realitat, les víctimes del terrorisme, ni la recerca de la veritat. Hi ha només un afany malaltís de protagonisme mediàtic que es serveix del suport incomprensible del PP, per al qual, tot allò que pugui fustigar el Govern li sembla una ocasió aprofitable.

Tot i així, jo no hauria posat mai contra ell la querella que va interposar la Asociación de Abogados Demócratas por Europa (ADADE), perquè aquest tipus de querelles criminals per declaracions –per gruixudes i destemperades que siguin- mai no porta enlloc. Només serveix per donar més èmfasi al personatge.

De tota manera convé que llegiu amb calma les frases d’aquest homenet ridícul que, gràcies al PP, se sent un gran home. Ha dit:

“[El proyecto de ETA] es el proyecto asumido por el Gobierno”; “Es indignante que encontremos al Gobierno y partidos afines defendiendo a terroristas”; “El Gobierno tiene la intención de indultar a la serpiente [ETA]”; “Es un paréntesis que tanto ETA como el Gobierno han ideado para retomar el proceso. Todo responde a una gran mentira que van a escenificar la banda y el Gobierno”; “Hay pruebas más que suficientes de su connivencia [la del Gobierno] con los asesinos”.

Encara que sembla impossible que una ment no pervertida pugui arribar a fer aquestes informacions, ell assegura que en cap moment hi va hagut en la seva actuació el que els juristes diem un animus injuriandi. Com n’és, això, de galdós! És que algú pot creure que titllar el govern de terrorista és simplement una floreta?

L’home, però, no pot ser més feliç, ja que el fet del processament a què ha estat sotmès per causa de la querella a què m’he referit, ha fet d’ell un personatge dramàtic, quan no és sinó un simple bufó d’opereta.

Alcaraz segueix, però, amorrat al piló de la seva particular creuada i, després d’haver comparegut davant el jutge ha assegurat (suposo que també sense animus injuriandi) que “Hoy es un día donde el Gobierno estará compartiendo la alegría de ver al presidente de la AVT entrando por la puerta de la Audiencia Nacional, tiene que estar compartiendo alegría con los terroristas, los separatistas y el brazo político de ETA. Es muy triste. A partir de ahora mi pregunta es: ¿qué es lo próximo que me tiene preparado el Gobierno?”

Tanmateix, en aquesta declaració-pregunta, Alcaraz mostra el llautó. Ja no es tracta, tan sols, d’acusar el Govern de pactar amb els terroristes. No! Ara surten també –no podia ser d’altra manera en un patriota com ell- els separatistes, que, pel que veiem, eren, són i continuaran essent la coartada del ultres de tots els temps.


A %d bloguers els agrada això: