Vaga o sabotatge?

by

No, no és acceptable, ni moralment ni jurídicament, una vaga salvatge com la que es va produir divendres passat a l’aeroport del Prat. Un país que mínimament s’apreciï no pot permetre, ni menys encara passar per alt (com temo que succeirà) que, sense cap mena d’avís, sense complir cap de les normes previstes en matèria de convocatòria de vagues (dret que ningú no discuteix), els empleats d’un aeroport el posin de cap per avall, bloquegin les pistes i impedeixin durant tot un dia que cap avió hi aterri ni hi pugui prendre el vol. I per si això no fóra suficient, que tot això es produeixi el dia en què s’inicien les vacances d’agost, les més populoses de tot el país.

Un estat amb cara i ulls no pot permetre una cosa com aquesta, perquè això és deixar-se dur per l’anarquia, i en el moment en què regna l’anarquia, deixa immediatament de respectar-se l’estat de dret, última i suprema garantia d’un sistema democràtic i de llibertats (un sistema que, precisament, permet de fer vaga als obrers).

En una dictadura, la revolta dels empleats de terra de l’aeroport del Prat hauria durat no més d’una hora, com no durà més d’una hora aquella famosa vaga de pilots de fa no sé quants anys en el moment que el govern els va militaritzar. Però això no són solucions democràtiques. La democràcia exigeix el respecte a la norma presa democràticament. I les autoritats espanyoles farien molt de mal al sistema si passessin per alt el sabotatge que es va produir divendres al Prat.


A %d bloguers els agrada això: