El futur de Rajoy

by

Si jo fos Mariano Rajoy potser em començaria a preocupar per l’ascens de popularitat de la presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre. No és que a mi m’agradi especialment la presidenta. Més encara, fa pocs dies la vaig criticar –o potser hauria de dir que li vaig donar les gràcies per ser tan sincera-, però del que no hi ha dubte és que es tracta d’una dona llesta i amb ambició. D’altra banda, no perd ocasió de fer-se popular (a la pràctica s’ha menjat Ruiz Gallardón) i tot oposant-se a la decisió dels dirigents del PP d’interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra la modificació del Codi civil en matèria de matrimoni, és evident que està marcant el territori de la reserva liberal dins el seu partit.

Rajoy va cometre –i continua cometent- l’error de no modificar la direcció dels temps d’Aznar i no hi ha dubte que el tàndem Acebes-Zaplana pesa com una llosa en la modernització del PP. I si les coses no canvien molt, acabaran per enterrar Rajoy sense haver-se estrenat. D’aquesta manera Rajoy imitarà el trist liderat d’Almúnia en el PSOE i haurà de donar pas a gent nova que sigui capaç d’enterrar definitivament Aznar, l’ombra del qual continua enfosquint el panorama de la dreta.

Aguirre sembla que ho ha intuït i està disposta a ser el recanvi de Rajoy a la primera ocasió que es presenti. D’entrada considera que el matrimoni entre homosexuals és una cosa que no s’oposa a la constitució, mentre que l’opinió del partit és la contrària. Serà doncs interessant de veure què acaba dient el Tribunal Constitucional. La veritat és que no en voldria ser part, perquè els juristes no és a la seva ideologia que hauran d’atendre per a pronunciar-se, sinó al text estricte de la Constitució espanyola i més concretament a l’article 32 que diu:

1. L’home i la dona tenen dret a contreure matrimoni amb plena igualtat jurídica.

2. La llei regularà les formes de matrimoni, l’edat i la capacitat per a contreure’l, els drets i els deures dels cònjuges, les causes de separació i dissolució i els seus efectes.

Caldrà seguir a l’aguait.


%d bloggers like this: