La dreta francesa pren posicions per a les presidencials de 2007

by

El primer ministre francès, Dominique de Villepin ha decidit de fer-se sentir al si del partit majoritari (l’UMP que lidera Sarkozy, el qual regenta la cartera d’interior en el govern Villepin). Diu que “L’any 2007, el projecte del moviment (l’UMP) haurà de reunir el màxim possible de francesos” i posa tothom en guàrdia contra aquells “la sola proposició dels quals consisteix a qüestionar el nostre model social per adoptar un altre model.”

L’observació dispara amb bala contra la teoria de Sarkozy, que és el polític que, des del partit, ha parlat d’acollir un altre model social atès el fracàs de l’actual sistema. En unes declaracions d’aquest, pronunciades no fa massa temps, afirmava que “el model social francès produeix més injustícies de les que combat”, d’ací que, amb l’inici del curs polític, el duel dins la dreta francesa Villepin-Sarkozi ha començat en uns termes de certa duresa. Mentre que aquest darrer no amaga la seva ambició de substituir Chirac, el primer ministre diu que no té ambicions presidencials. Nosaltres, però, som lliures de pensar una altra cosa.

Tampoc creu Villepin el sarkozyà M. Devedjian que (se suposa que en nom del seu cap de files) ha iniciat el contraatac: “Són suficients les proposicions de Matignon? No –es respon a ell mateix aquest antic ministre d’indústria-. ¿Pot haver-hi millores en l’ocupació sense una política que aposti pel creixement? No –es altre cop la seva resposta. “L’endeutament i el dèficit de França paralitzen l’Estat.”

D’alguna manera, la tàctica dels partidaris de Sarkozy és de fer veure que, tot i les opinions pròpies del primer ministre, “Villepin c’est Chirac”, com va dir clarament l’actual president de l’UMP.


%d bloggers like this: