L’inconvertible Castro

by

El passat mes de gener, sota la influència de Rodríguez Zapatero, la Unió Europea va treure les sancions a Cuba. Potser ara veurem que no va ser una bona idea, ja que Castro continua demostrant que es incapaç de donar veu als que no comparteixen la seva mateixa manera de pensar.

De fet, i per primer cop en gairebé cinquanta anys, l’oposició al sistema ha organitzat un Congrés, tot i sabent que Castro no el permetria. El més interessant, però, és que l’actitud de Castro s’ha posat de manifest quan ha impedit l’assistència a les reunions dels enviats de la Unió Europea, tot expulsant-los de l’Illa. “És lamentable que els parlamentaris experimentessin aquestes prohibicions”, ha declarat Amadeu Altafaj, portaveu del comissari europeu de Desenvolupament i d’Ajuda Humanitària, Louis Michel. Dimarts passat, les autoritats cubanes expulsaren dos diputats polonesos. El dijous, tocà el torn a un senador txec i a un diputat alemany, que foren reenviats als seus països. El comportament de les autoritats cubanes no és acceptable, ha declarat el cap de la diplomàcia alemanya, Joschka Fischer, després d’haver cridat l’ambaixador a consultes. “Això no està gens d’acord amb els desigs de la Unió Europea, sobretot després que el consell de finals de gener, optés pel diàleg polític”, ha insistit Amadeu Altafaj.

Castro no té reconversió possible. Convé que no ho oblidem.


A %d bloguers els agrada això: