Armes pacífiques

by

A mi no em correspon dilucidar si Espanya ha de mantenir o no les estretes relacions que el president Rodríguez Zapatero ha decidit instaurar amb Veneçuela i amb el seu president, Hugo Chávez. Això ja ho criticarà (de fet ja ho ha criticat) el líder de l’oposició Mariano Rajoy.

Tampoc no sé si és un bon negoci per al nostre país que l’intercanvi comercial entre Espanya i Veneçuela, que fou de 3.271 milions de dòlars entre 1999 i 2003, es multipliqui ara gràcies a la venda de material civil i de defensa espanyol, per 1.300 milions d’euros; material que, segons ens indica Enric Juliana (La Vanguardia 30.03.05), inclou quatre patrullers de vigilància costanera i quatre corbetes que seran construïdes en drassanes espanyoles, deu avions de transport C-295 i dos avions de vigilància marítima.

El que a mi d’alguna manera m’indigna és que ens prenguin per ximples en assegurar-nos “fonts oficials espanyoles” que aquests navilis només podran utilitzar-se en la lluita contra incendis, transport d’aigua potable i serveis hospitalaris. És a dir, que els avions i les corbetes de cap manera han de considerar-se material de guerra, sinó instruments de defensa i mai ofensius. En definitiva, que al populista i demagog Hugo Chávez li hem venut armes pacífiques. Bravo per ZP!


%d bloggers like this: